Årstiderna skippar rött kött i alla sina matkassar

Årstiderna tycks inte endast vilja slänga sig runt med begrepp som “ekologiskt företag” för att vinna miljöpoäng hos sina kunder. Årstiderna vill agera mot klimatförändringarna och det gör de nu genom att helt ta bort rött kött från alla sina matkassar.

Samtidigt så lanserar de löpande nya gröna alternativ, bland annat ska de ta fram ytterligare en version av den Vegetariska matkassen. Den nya kassan ska innehålla recept och råvaror som gör att det går ännu fortare att laga de färdiga maträtterna.

Dessutom så behåller bolaget sin Veganska matkasse som dessutom ska utökas och kunna beställas till familjer med fyra medlemmar, istället för två som det är i dagsläget.

De enda köttprodukterna Årstiderna behåller i sitt sortiment återfinns i den Flexitariska matkassen som består av fågel- fisk- och vegetariska rätter. Att de valt att behålla kyckling och fisk består till stor del på faktiskt klimatpåverkan berättar företaget. Att producera ett kilo nötkött släpper ut 10 gånger mer växthusgas än ett kilo kyckling, enligt uppgifter från livsmedelsverket.

Här hittar du samtliga matkassar från Årstiderna

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.