Finsk NBA-spelare slutar med rött kött

Den finska proffsbasket-spelaren Lauri Markkanen slutar med rött kött för att sänka sitt eget koldioxid-avtryck. Lauri som till vardags spelar i Chicago Bulls har valt att sluta med rött kött efter att IPCC släppt sin rapport i höstas om global uppvärmning och dess orsaker. Samt efter att hans intresse för miljöfrågor stärkts efter att han blev pappa.

Projektet är också en del av det finska energibolaget Nestes kampanj #DontChoke, som går ut på att uppmana privatpersoner att ta individuellt ansvar i klimatfrågan och göra vad de kan för att lätta på de ansträngningar som människan utsätter jordklotet för.

– Min första åtgärd i #DontChoke är att lova sluta äta rött kött som ett konkret steg i att minska min personliga koldioxidutsläpp, säger Lauri Markkanen.

Att sluta med rött kött är alltid en bra början och förhoppningsvis så upptäcker den gode Lauri snart att man inte behöver äta djur alls. Vidare så sänder detta ett tydligt budskap rätt in i den amerikanska sportmacho-kulturen. Lauris ställningstagande kan förhoppningsvis smitta av sig både på hans fans och på andra sportutövare som in sin tur har sina egna plattformar.

Läs mer här.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.