Garant släpper ny svensk grillost 

I takt med den höga efterfrågan om att handla svenskproducerade livsmedel, lanserar nu Garant en grillost gjord på 100% komjölk från Sverige. Grillosten är ett gott och närproducerat alternativ till föregångaren halloumi som endast får tillverkas på Cypern med får-, ko- och getmjölk.

Garant strävar alltid efter att utveckla sortimentet med fokus på god och bra mat med hälsa, hållbarhet och rätt ursprung i sin spets. Genom att välja svenskproducerat både utvecklas och stärks den inhemska produktionen av livsmedel. På så vis kan tillgången på svenska råvaror säkras för framtiden, fler arbetstillfällen skapas och de öppna landskapen bevaras.

Grillosten märks med Från Sverige
Grillosten är gjord på 100% svensk komjölk från Falköpingstrakten, från kor som betat på Västgötaslätten. Osten är märkt med den blågula produktmärkningen Från Sverige, vilket garanterar att den är tillverkad av mjölk från kor som är födda och uppfödda i Sverige, samt att produkten är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Grillosten är en del av Garants svenska produktsortiment med över 425 svenskmärkta produkter.

Garanterat god smak
Grillosten kan grillas och stekas hel eller i bit. Den är god att fritera och har en given plats på alla sommarens grilltillställningar. Som stekt eller grillad får den en gyllenbrun yta och ett karaktäristiskt gnissel. Osten är rund, smörig och gräddig i smaken med en mild sälta. Doften är gräddig med en hint av brynt smör.

Grillosten säljs på Hemköp, Willys, och Tempo från vecka 24 i juni.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.