Mack-SM avgörs den 9 november
I tävlingen bedömer juryn både mackans gastronomiska potential och finalisternas strategier för att tillverka mackan på ett sätt som är både effektivt och ekonomiskt. En av utmaningarna under finalen är hinna att skapa 20 mackor på endast 45 minuter. Allt förutom brödet och eventuellt tillagat kött, fågel eller fisk, ska skapas från grunden.

Finalisterna i Mack-SM 2018 är:
”Gimmechurri!” – Erica Andersson
”Amore” – Jeanette Ekerås
”Renklämma 2.0 med twist” – Emma Laiti
”Macka Beta Best” – Viktor Lind
”Orange is the new good!” – Ronja Sander
”Gutt Tugg!” – Lilian Sagerfors
”SmakExplosion” – Tomas Persson
”Mack-Gyver” – Mikaela Fischerström
Juryn som bedömer mackorna består av:
Juryordförande Gabriel Di Grado, Årets Bagare 2015 som äger och driver Spånga Konditori och Bullar & Bröd i Stockholm
Jesper Långström, utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer
Liselott Svensson, vinnare av Mack-SM 2014 som arbetar på Bageri Rosetten i Jönköping
Gustav Fagerman, Årets Bagare 2018, som driver Artisan Bread i Karlstad
Yohan von Engelhardt Volle, kock och produktutvecklare från bagerileverantören KåKå
All information om tävlingen hittar du här.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.