Mack-SM avgörs den 9 november

Den 9 november kommer åtta finalister från hela landet till Sthlm Food & Wine, där ska de tävla om vem som kan ta fram den godaste och mest innovativa mackan.
En tydlig trend bland årets finalister är att hållbarhet står i fokus. Och flera av mackorna i toppstriden är veganska/vegetariska.Bland annat finns en vegansk macka med det påhittiga namnet Mack-Gyver som består av Morotshummus, Råpanerad rödbeta med frön och nötter och Blastsallad. Självkart kommer den på ett surdegsbröd. 
 

I tävlingen bedömer juryn både mackans gastronomiska potential och finalisternas strategier för att tillverka mackan på ett sätt som är både effektivt och ekonomiskt. En av utmaningarna under finalen är hinna att skapa 20 mackor på endast 45 minuter. Allt förutom brödet och eventuellt tillagat kött, fågel eller fisk, ska skapas från grunden.

Foto: Sveriges bagare & konditorer

 

 

 

 

 

 

Finalisterna i Mack-SM 2018 är:

Gimmechurri!” – Erica Andersson
Amore” – Jeanette Ekerås
Renklämma 2.0 med twist” – Emma Laiti
Macka Beta Best” – Viktor Lind
Orange is the new good!” – Ronja Sander
Gutt Tugg!” – Lilian Sagerfors
SmakExplosion” – Tomas Persson
Mack-Gyver” – Mikaela Fischerström

Juryn som bedömer mackorna består av:

Juryordförande Gabriel Di Grado, Årets Bagare 2015 som äger och driver Spånga Konditori och Bullar & Bröd i Stockholm
Jesper Långström, utbildningsansvarig på Sveriges bagare & konditorer
Liselott Svensson, vinnare av Mack-SM 2014 som arbetar på Bageri Rosetten i Jönköping
Gustav Fagerman, Årets Bagare 2018, som driver Artisan Bread i Karlstad
Yohan von Engelhardt Volle, kock och produktutvecklare från bagerileverantören KåKå

All information om tävlingen hittar du här.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.