Senaste energinyheterna

Energi är något som måste genereras fram. Genom att bränna bensin så skapas ångan för att driva bilens motor eller genom att vatten forsar ner genom en turbin så genereras kraft för att producera el. Det krävs rörelse och kraft för att skapa el och det är något som ofta inte sker med hjälp av helt miljövänliga källor. Tesla försökte skapa en maskin som kunde generera el från jordens kraftlopp och genom solceller kan man nyttja el som kommer helt gratis till oss från det som ger liv i vårt lilla universum.

Billig el 2022 och 2023 – en strategi

Det smartaste för 2022 är att köra på med rörligt el till maj och sedan se om det finns bra priser på fasta elavtal. Den eviga frågan om man ska ha fast eller rörligt elpris beror egentligen på när på året du tecknar ditt elavtal. Om du ingår ett elavtal på vintern ska du absolut inte välja fast elavtal då du i så fall binder upp dig på ett dyrt pris under den kommande sommaren. Om du tecknar elavtal på våren så testa timavtal som Greenely eller vanligt rörligt elpris. Sen om du tecknar ett fast elavtal innan de börjar höjas upp under hösten kan du få betydligt bättre elpris till vintern 2023.

Eltrender 2022

För att läsa nyhet om el och energi så ska man läsa in sig hos Energiexpressen som är en digital tabloid där senast nytt om el kopplat till industri publiceras. De har berättat att elpriset redan nu är på väg ner vilket man kan se på fasta elavtal som gått ner betydligt i pris om man jämför med vid årsskiftet. Det är inget nytt under solen att energibranschen beter sig såhär då det är billigare att producera el på sommaren när vattenkraft forsar bättre. Det är fallet nio av tio år om det inte blir extremt varmt och vattentankarna blir tomma.

Byta elbolag

Byt elavtal varje år för att få ständig rabatt på ditt elpris. Nyttja tjänster som Elbyte där du jämför elavtal och sänker elpriset. Testa elbolag som Greenely där du styr din elförbrukning och ser om du kommer ner i kostnaden. Det elbolaget är också bra om du skaffar elbil eller gillar häftiga smarta prylar till hemmet. Se till att du använder dig av onlinejämförelser för att inte behöva jobbet med att få ett bra elpris själv. Mycket enklare att låta någon annan göra detta för dig.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.