Urban Delis blödande burgare kommer nu ut i dagligvaruhandeln

En växtbaserad blödande burgare har lanserats av Axfood via deras eget varumärke Garant. Burgaren ska enligt bolag “uppfylla köttälskarens alla krav”.

Burgaren som fått namnet Garant Juicy Vegan Burger kommer nu till Willys, Hemköp, Mat.se, Tempo och Axfood Snabbgross butiker.

Burgaren ska ha en köttig textur och ska blöda av rödbetssaft, burgaren är helt vegansk och helt fri från soja. Den består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Den går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. Priset i butik blir cirka 60-65 kr/paket (500 gram).

Det är Axfoods förhoppning att den här burgaren ska anammas av köttätare som som vill minska köttkonsumtionen för miljön och hälsans skull.

Samma burgare som på Urban Deli

Burgaren kommer från ett samarbete mellan Garant och Urban Deli. Det var Urban Deli som blev var först i Sverige med den blödande burgaren när den lanserades hos dem den 15 juni. Men nu kommer alltså samma burgare som serveras på Urban Deli även till butikerna.

– Detta är ett resultat av Urban Delis och Garants arbete med innovation med fokus på hållbarhet. Vi delar ambitionen om att bidra till hållbarhet genom produktutveckling. Nu tar vi nästa steg och ger fler möjlighet att testa burgaren, när den lyfts ut på en större marknad via våra butiker, säger Johan Neuman, chef för egna märkesvaror på Axfood, i ett pressmeddelande.

På Willys hittar du burgaren antingen bland frysta vegetariska produkter eller bland frysta hamburgare. På hemköp kommer den främst finnas tillsammans med kötthamburgarna genom deras butikskoncept “Variera med vego” där vegetarisk mat och kött placeras bredvid varandra i butiken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.